‘Apetrots op Nationaal Icoon Groasis’

STEENBERGEN – Wethouder Marijke Vos heeft namens de gemeente vandaag een felicitatiebezoek gebracht aan Pieter Hoff van Groasis, het bedrijf achter de Growboxx die eerder deze week werd uitgeroepen tot Nationaal Icoon. De wethouder van economische zaken vertelde de bedenker apetrots te zijn op deze uiterst eervolle prestatie.

Hoff ontwikkelde met de van gerycled papier en dus afbreekbare Growboxx een technologie die het mogelijk maakt om planten te laten groeien in uitzonderlijke droge gebieden, waardoor de waterproblematiek en het bijbehorende voedselprobleem in zulke gebieden kan worden getackeld. Een succesvolle oplossing, zo blijkt, want wereldwijd zijn er al meer dan 1 miljoen exemplaren van de Growboxx verkocht.

De uitvinding werd dinsdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door door minister Henk Kamp van Economische Zaken benoemd tot nieuw Nationaal Icoon.

,,Nationale iconen illustreren de innovatiekracht van ons land om technologische oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke opgaven. Denk aan klimaatverandering, vergrijzing, sterk groeiende steden en voedselverspilling. Innovaties die banen, meer omzet en meer export opleveren voor Nederland. Innovaties waar we trots op kunnen zijn,’’ zo sprak de bewindsman.

Als Nationaal Icoon krijgt Groasis een eigen ambassadeur op ministerieel niveau. Dit biedt toegang tot een groot netwerk in binnen- en buitenland. Ook zet de overheid zich in om projecten zoals de Growboxx aandacht te geven bij staatsbezoeken en handelsmissies.