Anouk Eversdijk Miss Kleine Tour 2016

STEENBERGEN – De 15-jarige Anouk Eversdijk is vanmiddag gekozen tot Miss Kleine Tour 2016. Voorzitter Wim Roovers van de organisatie maakte dit aan het eind van de tradtionele sport-en spelmiddag voor de rennertjes bekend. Daarbij werden ook van alle deelnemertjes, bestuursleden, medewerkers en ploegleiders foto’s gemaakt voor een plaatjes-verzamelalbum dat komende zomer bij Jumbo Steenbergen verschijnt.

Een actie waar de Stichting Kleine Tour Steenbergen bijzonder verheugd over is en ook vanuit het ‘rennerskamp’ en de ouders werd hierop vanmiddag erg enthousiast gereageerd. Het album en de verzamelplaatjes worden op 1 augustus gelanceerd.

De 47ste Kleine Tour gaat zich voltrekken van 22 t/m 27 augustus, met Anouk Eversdijk dus als rondemiss. Aan de verkiezing deden vier meisjes mee, naast de winnares waren dat Lise de Groen, Lisa Luijsterburg en Marijke Uitdewilligen. Wim Roovers prees alle vier de kandidates voor de manier waarop zij zich tijdens de sport- en spelmiddag hadden gemanifesteerd. ,,Je moet het maar durven,’’ stelde hij. ,,Er kan er echter altijd maar eentje winnen.’’

De eerste taak van Miss Anouk betrof het uitreiken van de prijzen aan de winnende teams van de sport- en spelmiddag, waarbij de rennertjes zich o.a. konden uitleven op een hindernisbaan, een vliegend tapijt en bij een glibberestafette. Bij de jongens ging het team van Jolanda’s Pedicure er met de eerste prijs van de Kleine Tour 2016 vandoor, bij de meisjes zegevierde de ploeg van Sportshop Heshof.