Anne van Tilburg, For More Fashion: “De mei-omzet is al weer een stuk beter. Het weer werkt prettig mee, daar heb ik hele leuke kleding voor in de winkel”

DINTELOORD – De jonge onderneemster Anne van Tilburg (27) laat zich door de coronacrisis niet uit het veld slaan. “Net na het uitbreken van de crisis en de intelligente lock down viel het hier even stil. Ik wilde me geen zorgen maken en niet denken aan hoe het erger kon zijn. Deze tijd heb ik gebruikt om mijn winkel extra mooi te maken. Gelukkig werkt het weer prettig mee en heb ik leuke kleding die met deze temperatuur heel leuk kleedt. De omzet trekt al wat aan, dus ik blijf positief denken”.

Anne van Tilburg vertelt hoe ze toen alles stil viel haar wekelijkse inkopen in Amsterdam ‘on hold’ zette. Wel stroomde de zomercollectie binnen. “Die moet altijd al maanden tevoren worden besteld. En vorige week kwam de hoog-zomer collectie. Leuke kleding die het met dit mooie weer zeker goed zal doen. En vrouwen blijven vrouwen hè. Die willen er leuk uit zien, zeker ook wanneer nu de terrassen opengaan en we er allemaal wat meer op uit trekken”.

Aanbouw

Heel sneu is dat de aanbouw die eind vorig jaar werd gerealiseerd en die de winkel met zo’n 50 m2 nog groter maakte niet uitbundig kon worden gevierd. “Hier heb ik nu de herencollectie gepresenteerd. Die hangt er prachtig bij. Maar ik wacht nu tot volgend jaar om een flink uit te pakken”.

Geen topomzet voor Pasen

“Het is dus zeker geen gemakkelijke periode geweest. De week voor Pasen bijvoorbeeld, normaliter een topomzet, die heb ik moeten missen. Maar gelukkig heb ik geen personeel in dienst en zijn de kosten daardoor een stuk lager. Ik draai nu voor het achtste jaar en heb een vaste klantenkring opgebouwd. Dat zou heel anders zijn geweest in de beginjaren”.

Accessoires

“Het is ook een jaar zonder leuke spulletjes uit Amsterdam, slippers, tasjes. Leuke accessoires en zo meer. Dat missen we nu. Maar er zijn gelukkig al veel items binnen die de collectie ook aantrekkelijk maken. Dus wat mij betreft, ik moet niet te klagen. En volgend jaar wordt vast weer een beter jaar”.

Door: Peter Vermeulen