Amerigo gevonden dankzij leerlingen Pius X

WELBERG – Het was al dagenlang ‘trending topic’ op social media en televisie: waar was toch Amerigo, het paard van Sinterklaas? Traditiegetrouw waren de Pieten de schimmel in een onbewaakt ogenblik kwijtgeraakt waardoor de pakjesavond in gevaar kwam. Want zonder Amerigo geen Sint die over de daken kan rijden. Gelukkig kwam het donderdagmorgen op de Welberg allemaal dik in orde. Terwijl de kinderen op het schoolplein de longen uit het lijf zongen in de hoop Sinterklaas te lokken, kwam plotsklap een schimmel om de hoek trippel-trappelen. Geen twijfel mogelijk: dat was Amerigo!

 Geen toeval overigens want de kinderen van de Pius X hadden moeders kasten geplunderd op zoek naar wortelen, komkommer, brood en suikerklontjes voor het paard. De trouwe schimmel liet het zich allemaal prima smaken. De Sint, die enkele minuten later arriveerde, kon zijn geluk niet op toen hij zijn trouwe paard totaal onverwacht op het schoolplein van de Pius X zag staan. “Ik ben er al die tijd van overtuigd geweest dat het wel goed zou komen, maar toch ben ik blij dat ik hem weer zie,” aldus een licht geëmotioneerde Sinterklaas.

Website

Tijd om het feest naar binnen te verplaatsen waar het Spelenderwijs schoolorkest en de blokfluitgroep vol ongeduld trappelden om hetgeen zij van Ilja van Treijen en Claudia de Groen hadden geleerd ten gehore te brengen. De goedheiligman genoot met volle teugen van de liedjes, de dansjes en de prachtige tekeningen die hij van de kinderen kreeg.

Maar de Sint zou de Sint niet zijn wanneer hij zelf ook niet een cadeautje uit de zak toverde. De virtuele zak in dit geval, want hij had een bijzonder eigentijds geschenk voor de Welbergse basisschool. Met een druk op de knop van het digi-bord kwam namelijk de nieuwe website van de school naar voren waar vanaf vandaag alles wat er te weten is over de Pius X te vinden valt. Inclusief een spiksplinternieuw logo waarmee de school er weer jaren tegenaan kwam.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant