Ambulance vaak te laat in Nieuw-Vossemeer

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Uit de kwartaalcijffers van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Midden-West-Noord over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat de ambulance in veertig procent van de spoedgevallen niet op tijdig in Nieuw-Vossemeer is gearriveerd.

In januari, februari en maart was er twintig keer sprake van een urgente situatie in Nieuw-Vossemeer en redde de ambulance het acht keer niet om binnen een kwartier ter plaatse te zijn, zoals de bedoeling is. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om met de RAV in overleg te treden om ervoor te zorgen dat er verbetering komt in de zogenoemde aanrijtijden en ook de mogelijkheid te bekijken om tevens door de ambulancezorg in Zeeland te worden bediend.

In De Heen werd de norm het afgelopen kwartaal geen enkele keer overschreven, de ambulance moest daar vier keer met spoed aanrukken. In Steenbergen/Welberg was in vijf van de 108 spoedgevallen sprake van een overschrijding (4,6%), Dinteloord kwam uit op 10,5% (6 van de 57), Kruisland op 11,1% (2 van de 18).