Ambtenaren als vrijwilligers aan de slag bij Steenbergen Doet

STEENBERGEN – Onder het motto Steenbergen Doet! gaan ambtenaren van de gemeente in september een week lang als vrijwilliger aan de slag in de lokale samenleving.

Steenbergen Doet! is een plaatselijke variant op de landelijke vrijwilligersactie Nederland Doet! en is ontstaan uit het partnerschap van de gemeente met de stichting 'Samen voor de regio'.

Deze non-profit organisatie legt verbanden tussen het bedrijfsleven, instellingen en verenigingen, zodat zij elkaar met gesloten beurzen op allerlei fronten kunnen helpen.

Aan Steenbergen Doet! mogen de ambtenaren onder werktijd deelnemen. De gemeente vindt het belangrijk dat haar werknemers zich niet alleen vanachter hun bureau, maar ook 'in het veld' inzetten voor de gemeenschap. Verenigingen die hiervan willen profiteren kunnen zich nog aanmelden bij 'Samen Voor'.

Zomerborrel met klussenveiling

'Samen Voor' is sinds vorig jaar zomer in Steenbergen actief. Het netwerk ontstond 2,5 jaar geleden in Bergen op Zoom, waar zich al meer dan honderd zogenoemde partners hebben aangesloten.

In Steenbergen wil het volgens directeur Anita Karremans nog niet zo vlotten, maar zij hoopt dat daari op korte termijn verandering in komt.

'Samen Voor' verzorgt, mede ter vergroting van de Steenbergse animo, aanstaande donderdag (20 juni) vanaf 18.00 uur een Zomerborrel in de aula van woonzorgcentrum Onze Stede.

Op het programma staat onder meer een klussenveiling, waarbij deelnemende bedrijven hun diensten kunnen aanbieden ten gunste van instellingen en clubs die bij 'Samen Voor' betrokken zijn.

Voor nadere inlichtingen: http://www.samenvoorderegio.nl