Ambisie bal zorgt voor verbroedering

DINTELOORD – Ambitieus zijn de heren van BC de Plakkers en CV de Vrolijke Vierders zeker. Dat werd nog maar eens bevestigd met het Ambisie bal, afgelopen weekeinde in de Buitelstee. Er was geen carnavalswagen te zien maar er werd wel degelijk gefeest. Beide organiserende bouwclubs toonden hun verbroedering en zullen dit jaar weer met hun wagens in de optochten mee rijden en daarnaast – onder de naam ‘CV de Vrolijke Plakkers’ zijn ze samen met een andere carnavalswagen te zien in de lichtjesoptocht van het Zwammegat [Standaardbuiten].

Het seizoen begon voor Carnavalsvereniging de Vrolijke Vierders slecht. Zij kregen te horen dat de huidige locatie aan de Dinteloordse weg moesten gaan verlaten. “Jammer maar het is niet  anders”, stelden Jurgen en Fred de Geus die de afgelopen jaren mooie wagens hadden gemaakt. Snel werden er oproepjes gedaan voor een nieuwe loods. Deze werd ook gevonden. Wel in Steenbergen, in de gezamenlijke loods aldaar. Dat hield wel in dat een nieuwe wagen bouwen vanwege de beschikbare korte tijd niet meer mogelijk was. Fred en Jurgen hebben dan ook besloten om de wagen aan te passen en er nog een keer de optochten mee te gaan rijden. In 2020 zullen ze dan met een nieuwe wagen komen. Niet dat de heren stil zitten, want aan die nieuwe wagen zijn ze reeds begonnen. { “Kan maar gedaan zijn’’ is dan ook de reactie van beide heren. Een bijkomend feitje is dat de Vrolijke vierders het motto mogen aanbrengen voor de Peeloofdurp in 2020.

‘De Tijd Drinkt’

Bij BC de Plakkers liep alles het afgelopen jaar wel op rolletjes. In hun loods past dit jaar de nieuwe wagen maar net en al komt het einde in zicht, de tijd begint toch te dringen. Met het motto ‘’De tijd Drinkt’’ hebben de Plakkers een mooie creatie voor het naderende carnaval. Helaas kampen enkele leden met gezondheidsklachten en zo is het idee ontstaan dat Fred en Jurgen de Geus van de Vrolijke Vierders met grote regelmaat de helpende hand toesteken in de bouwloods van De Plakkers.

‘Plakker’ Stephan Luijkx steekt samen met Ad Feijtel heel wat uurtjes in het bouwen van de wagen. Maar heeft het daarnaast ook druk met het voorzitterschap van Stichting Carnaval Peeloofdurp. Hij is dan ook maar wat blij met de extra hulp.

‘Vrolijke Plakkers’

Vanuit de samenwerking is het idee ontstaan bij De Plakkers en de Vrolijke Vierders om gezamenlijk onder de naam ‘De Vrolijke Plakkers’ met een andere carnavalswagen deel te nemen in de lichtjesoptocht van Staandaardbuiten. Ook Jaap Breure en een groepje vrienden uit de Bouwwereld zullen de heren bijstaan in de optocht van  het Zwammegat.  “We zijn inmiddels met 20 man die mee doen”, vertelt Stephan Luijkx die uitkijkt naar het carnavals weekend.

Het gezamenlijke Ambisiebal was een leuke opwarmer voor het naderende carnaval. Het bal mag geslaagd worden genoemd, heel wat leden van diverse bouwclubs bezochten het bal en genoten van elkaar en van een optreden van Matthijs Pluijgers.

Door: Carlo Baas