Amanda Quintus Miss Kleine Tour 2015

STEENBERGEN – De rennertjes die komende zomer meedoen aan de 46ste Kleine Tour van Steenbergen hebben vanmiddag de 15-jarige Amanda Quintus tot nieuwe rondemiss gekozen.

Dat gebeurde vanmiddag tijdens de jaarlijkse spelletjesmiddag op het sportpark aan de Seringenlaan, waar de tien jongens- en de acht meisjesploegen voor het eerst dit jaar hun krachten maten.

Dankzij de succesvolle oliebollenactie van de laatste jaarwisseling, waaraan de deelnemertjes zelf fanatiek hadden meegewerkt, kon de organisatie tal van nieuwe spelactiviteiten presenteren, zoals Super Bowlen en de zogenoemde Kantel- en Twisterladder. Traditionele onderdelen die het ook altijd goed doen waren o.a. de glibberestafette en het sponzen gooien.

,,Het was weer een hele mooie middag,’’ sprak voorzitter Wim Roovers van de Stichting Kleine Tour Steenbergen tot besluit van het programma, waarna hij een einde maakte aan de spanning voor de vier kandidates en Amanda Quintus uitriep tot Miss Kleine Tour 2015.

Zij kreeg de bijhorende sjerp uitgereikt door haar voorgangster, Eryka Romkes. Als eerste taak mocht Amanda haar ‘concurrentes’ – Lieke Krinkels, Dewi Duijvelaar en Benthe Goossens – een cadeautje overhandigen, om vervolgens ook de prijzen uit te delen aan de winnende ploegen van de sport- en spelmiddag: Rabobank Het Markiezaat bij de jongens en Verkaart Bouwbedrijf bij de meisjes.

,,Ik ben nog steeds zenuwachtig,’’ reageerde Amanda na afloop, maar natuurlijk wel dolgelukkig over haar uitverkiezing tot Miss Kleine Tour. ,,Ik besef het gewoon nog niet goed, want dit wilde ik al van kinds af aan en nu is het écht zo.’’ 

Foto's Mark Koenraadt