‘Als je bloeit doet dat toch zeer?’

STEENBERGEN – Tot grote hilariteit van de kinderen uit de groepen 3 van de plaatselijke basisscholen, begreep ‘Naranja’ er vanmorgen helemaal niets van. ‘Strienestad in volle bloei, da’s toch helemaal niet leuk, want dan bloeit iedereen en dat doet hartstikke zeer en dan moet je alles gaan versieren met pleisters en verbandjes’, klonk het jammerend tijdens de jaarlijkse voorstelling van de carnavalspoppenkast van de SKS.

Prinses Mieske I, alsook alle bietboerkes en meerminnekes, hadden natuurlijk wel begrepen wat het betekent om in volle bloei te staan. ‘Dan zie je er op je allermooist uit en ga je lekker feesten’, legden ze aan ‘Naranja’ uit. Eenmaal gerustgesteld, leek het de poppenkastnar ook wel eens leuk om met de kinderen carnaval te gaan vieren.

Ze vroeg het prinseske om water over haar hoofd te kappen, met een gietertje, zodat ze zou gaan groeien, net als de bloemen. Mieske geloofde niet dat het zo simpel was om groot te worden en uit de poppenkast te kunnen treden, maar het werkte dus wél en zo konden de twee samen met hun publiek een superleutig feestje bouwen, waarbij natuurlijk uit volle borst het carnavalslied ‘Strienestad in volle bloei!’ werd gezongen.

Foto's Thomas Weezenbeek en John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl