Alles om je huis gezellig te maken bij Marijke’s Galanterie

STEENBERGEN – Alles om je huis gezellig te maken; dat vind je bij Marijke’s Galanterie, de nieuwe winkel van Marijke Klerk in de Blauwstraat. Op 1 november kreeg de eigenaresse de sleutel van het pand, waar tot voor kort een lijstenmakerij was gevestigd. De afgelopen weken is er met man en macht keihard gewerkt om vandaag, vrijdag 30 november, open te kunnen gaan. Tal van familieleden hebben hun steentje bijgedragen. ,,Met een winkel in woonaccessoires en cadeau-artikelen wil je de decembermaand immers niet mislopen,’’ stelt Marijke.

Het idee om haar eigen winkel te beginnen leefde pas in oktober weer op, maar zat al heel lang in haar achterhoofd. ,,Mijn moeder en mijn tante hebben van 2000 tot 2010 ook een galanterie gehad, in Lekkerkerk. Ik vond het hartstikke leuk om daar te helpen, in drukke periodes zoals Kerstmis. De zaak overnemen was destijds niet aan de orde. Ik was toen net moeder geworden en had het prima naar m’n zin als officemanager van een IT-bedrijf.’’

'Veel gezelliger'

Die functie heeft ze onlangs ingeruild voor het zelfstandig ondernemerschap. Een spannende stap, maar Marijke is ervan overtuigd dat naast het online shoppen ook het funshoppen bij echte winkels weer populairder wordt bij het publiek. ,,Dingen die je voor je interieur koopt of om weg te geven, die wil je toch graag eerst even zien en voelen. Het is ook gewoon veel gezelliger dan vanachter je computer iets bestellen. Je krijgt persoonlijk advies en het wordt leuk ingepakt’’, vertelt Marijke enthousiast.

Overgrootmoeder

De niet alledaagse naam galanterie is een verwijzing naar het winkeltje aan huis dat haar overgrootmoeder in vroeger tijden had. ,,Zij verkocht wat luxere huisraad en zoiets werd toen een galanterie genoemd.’’

Geurlijnen

Het assortiment van Marijke’s Galanterie bestaat onder meer uit kaarsen, sierkussens, lantaarns, klokken, vazen en zeker niet te vergeten een drietal geurlijnen – van de merken Boles d’Olor, Woodwick en Bridgewater. ,,Vooral de lampen met huisparfums zijn ideaal om onaangename geurtjes te verdrijven,’’ aldus Marijke.

Kwaliteit

De kaarsen die zij verkoopt zijn allemaal gemaakt van Europese grondstoffen, hebben mooie kleuren, walmen minder en gaan langer mee. Want hoewel ze haar klanten graag toegankelijke prijzen biedt, gaat Marijke tegelijkertijd graag voor kwaliteit. ,,En ik koop meestal maar kleine partijen in, zodat de collecties voortdurend wisselen en het altijd leuk blijft om even binnen te lopen.’’

Presentje bij besteding vanaf 10 euro

Ter gelegenheid van de opening, worden de klanten van Marijke’s Galanterie vandaag en morgen getrakteerd op iets lekkers en krijgen zij bij besteding vanaf 10 euro een presentje. Klanten die in de maand december hun naam en telefoonnummer achterlaten maken bovendien kans op een cadeaubon ter waarde van 20 euro (trekking 21 december).

De winkel aan de Blauwstraat 61 is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur en ook op internet te vinden via www.marijkesgalanterie.nl of Facebook.

Tekst&foto: John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl