Alles in orde bij controle op bedrijven Reinierpolder 1

STEENBERGEN – Afgelopen dinsdag 14 november heeft een integrale controle plaatsgevonden op het industrieterrein Reinierpolder 1. Hier kwam een bataljon controleurs in actie voor de controle van zes bedrijven. De controle leverde niets bijzonders op. De gecontroleerde bedrijven bleken zich keurig aan alle wet- en regelgeving te houden.

Het leek voor de nietsvermoedende passanten of een groep criminelen zich had verschanst in Van Andelstraat en Bronkhorststraat. Niets was minder waar, het ging dus om een controle waarbij gemeente, Omgevingsdienst Midden- en Westbrabant, politie, nutsbedrijven, BOA-pool en Belastingdienst gezamenlijk optraden bij zes bedrijven op het industrieterrein. De gecontroleerde bedrijven bleken zich keurig aan de wet- en regelgeving te houden. Wel werden volgens het bericht van de communicatieafdeling van gemeente Steenbergen twee kleine onvolkomenheden geconstateerd. Bij een bedrijf bleek een accu niet in een lekbak te zijn geplaatst, bij een ander bedrijf was de vloeistofvrije vloer nog niet gekeurd.

"Een mooi resultaat", zo was de conclusie van ook burgemeester Ruud van den Belt.

De gecontroleerde ondernemers waren minder enthousiast. Voor de een was een dergelijke troepenmacht toch behoorlijk schrikken, terwijl een andere zich zorgen maakte over mogelijke imagoschade. Het persbericht van gemeente Steenbergen brengt gelukkig wat klaarheid.