Alles in gereedheid voor 18de Survivalrun van Diomedon

STEENBERGEN – Het meedoen aan een survivalrun is een hele opgave, maar het organiseren ervan is ook bepaald geen sinecure. Weken van tevoren zijn leden van de organiserende survivalafdeling van Diomedon al begonnen met de voorbereidingen en het opbouwen van de hindernissen voor de wedstrijd die dit jaar plaatsvindt op zondag 27 april, van 10.00 tot 16.00 uur.

Het is de achttiende keer dat de Steenbergse Survivalrun wordt gehouden en dit keer worden er meer deelnemers verwacht dan ooit tevoren. ,,We gokken op zo’n 350 à 400 runners ten opzichte van 270 vorig jaar’’, vertelt mede-organisator Maurice Botermans. ,,Dit is mede te danken aan het feit dat de run door de Nederlandse Survival Bond als officieel wedstrijdcircuit voor de jeugd is benoemd.’’

Het parcours van de run beslaat 6,5 kilometer, waarbinnen 27 hindernissen zijn verwerkt. Het bedenken van nieuwe en uitdagende hindernissen is ieder jaar weer een hele klus. Inspiratie doen de leden op tijdens de runs waar zij zelf aan deelnemen, maar met name het vinden van de juiste balans tussen uitdagend en niet te doen, valt niet mee.

Botermans:  ,,Het doel van de dag is dat de deelnemer over de finish komt met het armbandje dat hij bij de start krijgt. Je raakt het bandje kwijt wanneer je een hindernis niet haalt. We schertsen wel eens dat iedereen die bij ons mét bandje over de streep komt, ook gelijk prijs heeft. Overigens mag je nadat je het bandje kwijt bent geraakt, de run gewoon afmaken. Het belangrijkste is dat de deelnemer aan het eind het gevoel heeft dat het een leuke run was.’’

Het weekend voor het sportieve evenement draaien de eigen leden proef tijdens de clubrun. Bij de survivalrun zelf zijn de meesten, samen met tientallen andere vrijwilligers, in touw om de nodige hand- en spandiensten te verlenen.

Extra aandacht is er dit jaar voor aspirant-runners in de leeftijd van 4 tot 10 jaar. Voor hen wordt er tijdens de survivalrun een mini-runparcours ingericht op het sportpark.

Voor de deelnemers vanaf 10 jaar variëren de zwaarte van de hindernissen en het aantal per leeftijd. Inschrijven voor de Steenbergse Survivalrun kan inmiddels via http://www.survivalsteenbergen.nl

Wie zich na de inschrijving goed voor wil bereiden, kan deze maand iedere zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur meetrainen bij Diomedon. Vooraf aanmelden, via survivalsteenbergen@gmail.com , is wel noodzakelijk om te zorgen dat er voldoende trainers zijn.