'Alles doen om 3 miljoen van A4 terug te krijgen'

STEENBERGEN – Raadslid Ger de Neve is verbijsterd over de uitlatingen van de Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant, die heeft gesteld dat de betrokken gemeenten en provincies gehouden worden aan hun financiële bijdragen ten bate van de A4.

Voor Steenbergen gaat dit om een bedrag van 3 miljoen euro. Een raadsmeerderheid wil dit geld niet langer beschikbaar stellen, nu de oplevering van de A4 met anderhalf jaar is vertraagd tot maart 2015. Probleem is dat de provincie deze bijdrage ‘beheert’. Desondanks heeft de Commissaris van de Koningin, Wim van de Donk, hier volgens De Neve geen zeggenschap over. ,,Rijkswaterstaat heeft met Steenbergen een aparte overeenkomst gesloten, waarin de criteria klip en klaar zijn.’’ De gemeente(raad) besloot destijds drie miljoen euro bij te dragen, op voorwaarde dat de A4 uiterlijk op 1 januari 2014 open zou gaan.

Oppositieraadslid De Neve – van de gelijknamige lijst – heeft vandaag schriftelijke vragen ingediend bij het college. Hij wil dat alle fracties inzage krijgen in de bewuste overeenkomst voordat wethouder Leo Heijmans volgende week vrijdag naar het provinciehuis gaat voor ‘nader overleg’ .

‘Is het college bereid zich stevig in te zetten voor het algemeen belang van de gemeente Steenbergen door, als Rijkswaterstaat zich niet aan de gestelde afspraken kan/zal houden, er alles aan te doen om de 3 miljoen euro niet te betalen?’, zo luidt de tweede prangende vraag van De Neve.