maandag 26 mei 2014, 08:29

Alleen SC Kruisland nog in de race voor promotie

STEENBERGEN – Van de vier Steenbergse voetbalclubs die vorige week zondag aan de play offs voor promotie naar een hogere klasse zijn begonnen, is alleen SC Kruisland nog in de race. Voor vv Steenbergen, SC Welberg en Divo viel gisteren het doek.

SC Kruisland reisde met een 4-3 thuiszege op zak naar Oosterhout voor de return tegen SCO/Tofs. Bij rust stond de ploeg van trainer Jacco Theunisse met 3-0 achter. ,,Normaal is het dan einde verhaal,’’ aldus de coach.

Ondanks blessureleed en trainingsachterstand van een aantal spelers, wist de Kruislandse formatie zich toch terug in de wedstrijd te knokken. Na negentig minuten stond het 4-3 voor de Oosterhouters, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin scoorde Ahmed Didi namens SC Kruisland de beslissende treffer.

‘Het komt nu wel heel dichtbij’

Theunisse: ,,Hij had last van z’n knie maar wilde zelf ook graag in actie komen. Petje af sowieso voor al die jongens. Als je deze wedstrijd nog tien keer speelt, verlies je ’m tien keer. Maar nu dus niet.’’ Op Hemelvaartsdag – komende donderdag – begint SC Kruisland aan de tweede en laatste ronde van de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen RKTVV uit Tilburg (aanvang 14.30 uur). ,,Promotie naar de tweede klasse komt nu wel heel dichtbij,’’ beseft de trainer die SC Kruisland vorig seizoen naar het kampioenschap in de vierde klasse leidde, waardoor het elftal promoveerde naar de derde klasse. De Kruislanders zouden nu in één keer door kunnen stomen. ,,Het kan in deze finale alle kanten op.’’

Moed in de schoenen

Voor vv Steenbergen komt er geen vervolg aan de play offs voor promotie naar de derde klasse. Na de 0-1 nederlaag op eigen veld zagen de Blauwwitten gisteren in en tegen Breskens geen kans om de zaken recht te zetten. In de derde minuut misten de Steenbergenaren een penalty, bij rust stonden zij 2-0 achter en zakte de moed in de schoenen. Het duel werd uiteindelijk met 3-1 verloren.

SC Welberg had gisteren al kunnen promoveren, naar de vierde klasse, maar na de 1-1 van een week geleden werd het dit keer 3-1 voor Gloria UC. In Baarle Nassau ontspon zich in de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd, na was Gloria echter te sterk voor de oranjewitten en werd het 3-1.

Ook voor Divo, dat net als SC Welberg hoopte op promotie naar de vierde klasse, was het gisteren alles of niets. De Dinteloorders hadden thuis met 2-3 verloren van Noordhoek en moesten ook nu hun meerdere erkennen in deze tegenstander: 1-0. ,,We hebben het in de eerste wedstrijd laten liggen,’’ constateerde trainer Hans Vos na afloop.