Alleen maar hoofdprijswinnaars bij het ‘Jackpot’ jaarconcert van Volharding

STEENBERGEN – Het begint zo langzamerhand een traditie te worden. In de tot prachtige concertzaal getransformeerde sporthal van ’t Cromwiel trakteerde Muziekvereniging Volharding het aanwezige publiek gisterenavond op het jaarlijkse concert. Met als thema ‘Jackpot’ verzorgde de diverse orkesten een avondvullend programma dat alleen met superlatieven omschreven kan worden: een hoog staaltje muzikaal meesterschap van topniveau.  

Het Jackpot-thema van dit jaar verwees naar zowel de letterlijke- als figuurlijke betekenis van het begrip. Door middel van lotentrekking maakte Volharding’s eigen Gaston –Martin den Broeder- tegen het einde van de avond bekend wie er met de felbegeerde Jackpot naar huis ging, maar de daadwerkelijke hoofdprijs bleek voor alle aanwezigen te zijn weggelegd. Al het aanwezige publiek werd vanavond namelijk meegenomen op een zeer waardevolle en niet in geld uit te drukken muzikale rondreis van oost- naar west Amerika.

Tal van genodigde artiesten

Naast dirigenten Bas Abbenhuis, Daan Bogers en Walter Siol, maakten de drie harmonieorkesten, bigband Persi Swing Collective en tal van genodigde artiesten hun opwachting.  Zo waren er de sprankelende zangoptredens van Martine Westenbroek en Cathelijn Wanrooij, bracht solotrompetist Niels van der Willegen de zuiverste noten ten gehore en kon men genieten van de danskunsten van de Steenbergse Dansgroep Sjappoo. Dit alles onder de bezielende presentatie van Coen Embregts. Al met al heeft de muziekvereniging het zichzelf hiermee voor volgend jaar niet bepaald gemakkelijk gemaakt, want wat zullen de verwachtingen hooggespannen zijn! 

Door Mascha Diaz