Alle zeventien paarden gered bij grote brand in paardenstal Kruisland

KRUISLAND – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een forse brand een grote paardenstal aan de Engelseweg volledig doen afbranden. Al heel snel na het uitbreken van de brand –rond 2:30 uur- waren brandweerkorpsen uit Kruisland, Steenbergen, Roosendaal en Oud Gastel ter plaatse om met groot materiaal de brand te bestrijden.

Brandweerofficier van dienst, Jochem van de Graaff, kon vanmorgen om 9:00 uur nog niets melden over de toedracht van de brand. “Hier zal de politie onderzoek naar verrichten. Wat ik wel kan melden is dat het bestrijden van de brand goed verlopen is. Door de omvang van de brand, was al snel duidelijk dat het water via de brandkranen in de aanwezige bluswagens niet toereikend zou zijn. Gelukkig bood de wat verderop gelegen sloot hiervoor de oplossing, waardoor wij over meer dan voldoende water konden beschikken. Het overslaan van de brand op de nabij gelegen loodsen, de binnenmanege en het woonhuis is hierdoor voorkomen.”

Het snelle handelen van de staleigenaar heeft ervoor gezorgd dat alle zeventien paarden in veiligheid konden worden gebracht. Na het politieonderzoek zal de brandweer het nablussen hervatten. Dit zal naar verwachting nog enkele uren in beslag nemen.