Alle hens aan dek voor Vospop

NIEUW-VOSSEMEER – Dit weekend staat Nieuw-Vossemeer in het teken van Vospop. Drie dagen vol muziek en gezelligheid op het evenemententerrein aan de Veerweg. Maar voor jong en oud daarvan kan  genieten, moet er eerst heel veel werk verzet worden. Zo’n zestien vrijwilligers zetten gedurende twee dagen alles aan de kant om het terrein pico bello in orde te krijgen. Zij werken praktisch het klokje rond, want om geen moment verloren te laten gaan, koken en slapen zij op het terrein. Al bij al een mooi voorbeeld van waar een klein dorp groot in kan zijn.

Het feest begint op vrijdag 29 juli met een après ski-avond met optredens van o.a. de volkszangers Roy Geerts en Rob Ronalds (bekend van Ab Normaal). Ook de Steenbergse dj Ton Peeters, alias The Batman, is hier van de partij. Hij is een trouw aanhanger van Vospop en zet in aanloop naar  het evenement zijn programma bij SLOS-radio dagelijks in om er reclame voor te maken. Zaterdag 30 juli staat het festival in het teken van ‘gillende gitaren, beukende drums en zware basgitaren’. De rockliefhebbers worden dan op hun wenken bediend door de bands Red Vultures, Cell 29 en Down to Eleven.

Wie wil blijven slapen hoeft alleen maar een tentje mee te nemen want voor een klein bedrag kan er overnacht worden op de mini-camping

Foto Leonie ten Hove©KijkopSteenbergen