Alle basisscholen in Steenbergen verkeersveilig verklaard

STEENBERGEN – Als laatste van de tien basisscholen in de gemeente wordt volgende week woensdag ook de Nieuwe Veste in Steenbergen officieel aangemerkt als verkeersveilige school.

De basisschool aan de Stadshillen ontvangt dan uit handen van wethouder Leo Heijmans en een vertegenwoordiger van de provincie het Brabants Verkeersveiligheids Label.

Woensdag 23 oktober is ook de Brabant-brede actiedag verkeersveiligheid en tegelijkertijd gaat de regionale fietsverlichtingscampagne van start. Dit alles gebeurt in het kader van ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’.

Met de diverse acties en het label wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor met name de jeugd van zowel de basisscholen als het voortgezet onderwijs.

Waar de basisscholen nu allemaal het Brabants Verkeersveiligheids Label hebben behaald, neemt ’t R@velijn deel aan het project Totally Traffic. Ook op de vmbo-school is wethouder Heijmans volgende woensdag te gast, samen met zijn Bergse collega én verkeersambassadeur van de regio Ton Linssen geeft hij dan het startsein voor de Fietsverlichtingskaart-actie.