Alle activiteiten rond herdenking 75 jaar Bevrijding in één brochure

STEENBERGEN – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de kernen van de gemeente Steenbergen werden bevrijd van de Duitse bezetting. Een werkgroep van vertegenwoordigers uit de hele gemeente, heeft een brochure samengesteld waarin alle activiteiten vermeld staan waarmee de bevrijding op gepaste wijze wordt herdacht en gevierd. Afgelopen maandag overhandigde de voorzitter van deze groep, Angelo Somers, het eerste exemplaar van de brochure aan wethouder Wilma Baartmans.

Het programma loopt van 13 september 2019 tot en met 5 mei 2020. Het omvat 25 activiteiten variërend van herdenkingsbijeenkomsten tot concerten en van lezingen tot exposities. De folder is onder meer verkrijgbaar bij de VVV post in de Steenbergse Gummaruskerk of digitaal te bezoeken via www.gemeente-steenbergen.nl/75jaarbevrijding. Hier kan men ook de meest actuele informatie vinden, want het is zeker niet ondenkbaar dat het programma nog uitgebreider wordt. “We krijgen nog steeds meldingen van organisaties die ook iets gaan doen in het kader van 75 jaar bevrijding,” vertelt Sandra Houtepen, lid van de werkgroep.

Aangemerkt moet worden dat de datum van de allereerste activiteit, de herdenking door dertig leden van het Canadese Algonquin Regiment bij Bevrijdingsmonument ‘de Klok’ in Welberg inmiddels al is gewijzigd. Deze staat niet te gebeuren op 14 september, maar op vrijdag 13 september om 18.00 uur.