Alcoholvergiftiging tieners bij feestje

STEENBERGEN/BERGEN OP ZOOM – Vier zeer dronken tieners, onder wie een 13-jarig meisje uit Steenbergen, zijn gisteravond naar het ziekenhuis gebracht, na een feestje in een flat aan het Benedenbaantje in Bergen op Zoom.

De hulpverleningsdiensten kregen rond 22.40 uur een melding dat bij het feestje enkele personen onwel waren geworden. Onbekend was hoe dit kwam en omdat er vervolgens geen contact meer mogelijk bleek met de woning, werd met alle scenario’s rekening gehouden.

Zodoende spoedden politie, ambulance, brandweer en zelfs een traumahelikopter, die uiteindelijk niet ‘in actie’ hoefde te komen, zich naar de betreffende locatie. Eenmaal ter plaatse werden de agenten aangesproken door een vrouw die hen vertelde dat er een feestje gaande was, waarbij meerdere kinderen dronken zouden zijn. Ook zou er mogelijk geblowd zijn.

Er werden vier jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar aangetroffen met een alcoholvergiftiging. Naast het 13-jarige meisje uit Steenbergen betrof dit twee 14-jarige meisjes en een jongen van 15 uit Bergen op Zoom, die alle vier naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De ouders van de overige aanwezige kinderen, onder wie nog een meisje uit Steenbergen, zijn gebeld om deze op te komen halen.

De politie onderzoekt de mogelijkheden voor een HALT-verwijzing of een zorgmelding voor alle kinderen. De meeste ouders toonden hier volgens de politie begrip voor.