Albert Heijn Achterberg speelde voor Sinterklaas met Superclubactie

STEENBERGEN – Als spreekwoordelijke warme broodjes gingen ze over de toonbank; de maar liefst 3207 gepersonaliseerde (sport)artikelen die door de leden van veertien deelnemende verenigingen werden gespaard bij de Superclubactie van Albert Heijn Achterberg. Gezamenlijk mochten de clubs ook nog eens een bedrag van € 5480,- in ontvangst nemen van de supermarkt.

Het leek dus wel of het heerlijk avondje al was gekomen, toen in het weekend van 1 en 2 december alle bestelde artikelen konden worden opgehaald in een tijdelijk ‘filiaal’ van Albert Heijn Achterberg, waarvoor de supermarkt van de familie Buuron gebruik mocht maken van een winkelruimte in de Nieuwe Villa.

Groot succes

Dat er meer dan 3200 hoodies, slippers, sporttassen, rugzakken, caps en dergelijke bij elkaar zouden worden gespaard, overtrof de stoutste verwachtingen van ondernemer Martin Achterberg, die zodoende dus met grote tevredenheid terugkijkt op de succesvolle Superclubactie.

Overzicht

Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor de veertien verenigingen, waarvan vv Steenbergen de kroon spande met 698 artikelen, gevolgd door SC Welberg (498) en Feel Good Club Dinami (339). De overige deelnemers aan de Superclubactie waren: Trafo (306), NVS Nieuw-Vossemeer (229), SV Diomedon (192), Scouting Steenbergen (192), Sportcentrum De Knotwilg (155), Tennisvereniging Steenbergen (151), theaterschool en dansstudio Myra Ceti (148), Basketbalvereniging Simple Dribble (123), Nieuw-Vossemeerse Tennis Vereniging (64), Badminton Vereniging Steenbergen (62) en SC Kruisland (50).

Clubkas

Niet alleen konden de leden van al deze organisaties voor gratis (sport)artikelen sparen; voor elke ingeleverde zegel keerde Albert Heijn Achterberg ook nog eens 5 cent aan de clubs uit, wat in totaal dus neerkwam op een bedrag van bij 5500 euro. In het geval van ‘grootverdiener’ vv Steenbergen betekende dit een storting in de clubkas van €1.210,75, maar ook alle andere penningmeesters zullen zonder meer content zijn geweest met de bijdragen die zij hebben ontvangen.

Foto: Vrijwilligers van de deelnemende clubs en medewerkers van Albert Heijn werkten nauw en goed samen om de uitgifte van de bestelde artikelen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Foto John Nijssen © Steenbergse Courant