Albert Heijn Achterberg bijna klaar voor feestelijke heropening

STEENBERGEN – De ‘blauwe loper’ naar de nieuwe entree ligt al klaar bij op de parkeerplaats van Albert Heijn Achterberg, waar nu al ruim een week met man en macht wordt gewerkt aan de complete metamorfose van de supermarkt, die komende dinsdag weer opengaat. De klanten zullen hun ogen uitkijken, zoveel staat wel vast, als je nu al even rondkijkt in de zaak aan de Lindenburghlaan.

,,Misschien dat we nog een enkele wandklok mee overnemen uit de ‘oude’ winkel, én natuurlijk de vertrouwde gezichten van onze medewerkers, maar verder is echt álles nieuw,’’ vertelt franchise-ondernemer Martin Achterberg, die logischerwijs reikhalzend uitkijkt naar de heropening, maar ook trots is op de welhaast militaristisch uitgevoerde operatie van de afgelopen dagen.

,,Deze enorme klus, in zo’n korte tijd, dat zou volgens iedereen een onmogelijke opgave zijn. Maar hier gebeurt het.’’

Hulptroepen om de schappen weer te vullen

Gemiddeld waren er zo’n honderd vaklieden aan het werk. Voor dag en dauw werd er begonnen, pas rond middernacht gingen de laatsten naar huis. Betegelen, schilderen, herinrichten, installeren, plafonds leggen, schoonmaken: het liep allemaal – op een georganiseerde manier – dwars door elkaar heen.

Met als resultaat dat sinds gisteravond de schappen weer gevuld worden met het flink uitgebreide assortiment aan producten dat Albert Heijn Achterberg voortaan te bieden heeft. Hiervoor zijn behalve de eigen medewerkers ook hulptroepen van andere supermarkten, familieleden, vrienden en personeel van Goodmorning ingeschakeld.

‘Warmere uitstraling’

Nieuw in het aanbod van de geheel gemoderniseerde supermarkt, met een winkeloppervlakte van 1600 vierkante meter, zijn onder meer een citruspers voor verse sappen en het grillen van vleeswaren. Er is één scan-kassa bijgekomen en de servicebalie telt twee extra kassa’s, het aantal ‘traditionele’ kassa’s blijft zes. Wat verder opvalt is het bruingrijs dat nu de boventoon voert, in plaats van het vroegere AH-blauw. ,,Dat geeft een warmere uitstraling,’’ weet Martin Achterberg. ,,We zijn de twintigste Albert Heijn van Nederland die in deze kleuren wordt uitgevoerd en de vierde met uitsluitend led-verlichtingen.’’ En in het kader van duurzaam- en energiezuinigheid, wordt er bij Achterberg ook niet meer met gas gewerkt.

Feestelijke heropening

Het huzarenstukje wordt in de loop van dinsdag 14 oktober afgerond, met de laatste schoonmaakwerkzaamheden en het vullen van de versafdeling(en). Van 17.00 tot 19.00 vindt de officiële, feestelijke heropening voor genodigden plaats en van 19.00 tot 22.00 is iedereen weer van harte welkom om een kijkje te nemen en boodschappen te doen in de supermarkt, die tot en met volgende week zondag op taart trakteert, bij elke besteding van 20 euro. Heel de week zijn er aantrekkelijke acties om de heropening met de klanten te vieren.

Tegelijk met Albert Heijn Achterberg gaat ook Gall & Gall terug open. De naburige slijterij heeft eveneens een volledige make-over gehad.