Al tienduizend handtekeningen tegen afsluiting Haringvlietbrug

KRUISLAND – Gisteren sprak Jeroen Hulhoven richting KijkopSteenbergen nog de hoop uit vóór eind augustus enkele duizenden medestanders voor zijn online petitie ‘Geen jarenlange gedeeltelijke afsluiting van de Haringvlietbrug’ te krijgen. Een dag later al kan hij die ambitie aanzienlijk naar boven bijstellen. Om kwart over acht vanavond passeerde de teller het aantal van 10.000 handtekeningen. Een glashelder signaal richting Rijkswaterstaat dat de talloze gebruikers van de brug het vooruitzicht om iedere dag ruim een uur in de file te moeten staan, onacceptabel vinden.

De petitionaris zelf is verbluft door de snelheid waarmee de afgelopen 24 uur het aantal steunbetuigingen binnenstroomde: “Niet te geloven. Ik had wel verwacht dat er veel belangstelling voor zou zijn, maar dit had ik echt niet kunnen bedenken.”

Hulhoven verwacht dat het eind van de groei nog niet in zicht is. “Het aantal ondertekenaars stijgt nog per minuut. Bovendien heb ik vandaag interviews gehad met BN/DeStem, NRC en Omroep Brabant. De aandacht die daarmee gegenereerd wordt, zal ook nog het nodige opleveren.”

Veiligheid niet in het geding

Nu de publieke weerstand tegen de gedeeltelijke afsluiting zo nadrukkelijk aangetoond is, kan Rijkswaterstaat volgens Hulhoven niet anders dan haar plannen aanpassen. “Morgenochtend neem ik direct contact op met de verantwoordelijken bij Rijkswaterstaat. Ze kunnen hier niet omheen. Ik hoop natuurlijk dat alsnog besloten wordt de maatregelen die maandag in zouden gaan, uit te stellen en de alternatieven te onderzoeken. De veiligheid mag uiteraard niet in het geding komen, dat staat buiten kijf.”

Link naar petities.nl:

https://petities.nl/petitions/geen-jarenlange-gedeeltelijke-afsluiting-van-de-a29-bij-de-haringvlietbrug?locale=nl

(Tekst: Dasja Abresch)