Al opties op eerste woningen in bouwplan ‘Hart van Welberg’

WELBERG – Bouwgroep Schrijver uit ’s Gravendeel is inmiddels in Steenbergen geen onbekende. De Bouwgroep die ook woningen bouwt in ‘Buiten de Veste’ gaat nu ook 8 levensloopbestendige woningen bouwen in het bouwplan ‘Hart van Welberg’, op het voormalige voetbalveld van Sc Welberg. “Zodra de bestemmingsplan procedure is afgerond en 70 % van de woningen is verkocht, gaan we met de bouw beginnen”, zo geeft directeur Landré Schrijver van de bouwgroep aan. Hij hoopt uiterlijk in het derde kwartaal van volgend jaar te kunnen bouwen.

Schrijver bouwt 8 woningen in ‘Hart van Welberg’. “We doen dat in nauw overleg met de andere ontwikkelaar – Zwaluwe – die er eengezinswoningen gaat neerzetten. We hebben de gevelsteen op elkaar afgestemd zodat er eenheid in het wijkje ontstaat. Het wordt een fijn omsloten hofje met prettige woningen”.

Senioren maar ook jong publiek

De verwachting is dat de verkoop voorspoedig zal gaan. Inmiddels zijn er al twee opties op de nog te bouwen woningen aangevraagd. Het worden acht levensloop bestendige woningen, per vier geschakeld met als beëindiging van het rijtje een extra topgevel. Hierdoor oogt de serie niet als rijtje woningen. De woningen hebben een achtertuin die op het noorden ligt en een veranda aan de voorzijde op het zuiden. “Dit is geïnspireerd op de Amerikaanse ‘Porch’ en zo ontstaat een fijne plek waar de bewoners kunnen genieten van de zon. De woningen zijn geschikt voor senioren, maar zeker ook voor een jong publiek. Een voordeel is dat de woningen niet alleen op de begane grond ruim zijn maar dat ook voor de bovenverdieping geldt. Optioneel kan daar een derde slaapkamer en een tweede badkamer worden gerealiseerd”.

Zeer energiezuinig

Makelaardij Baas uit Halsteren heeft het project in de verkoop. “De woningen zijn zeer energiezuinig. Er is namelijk extra aandacht voor isolatie en ze zijn voorzien van warmtepomp en zonnepanelen. Het sanitair is luxe en op de begane grond is ook een badkamer en een slaapkamer. Ze worden verkocht onder Woningborg-garantie”, aldus de maxelaardij. Wie nadere informatie wenst vindt deze op de website: baasmakelaars.nl. Bellen kan natuurlijk ook: telefoon (0164) 683 842.