Al 75 leden voor nieuwe Senioren Vereniging Dinteloord Steenbergen

DINTELOORD – Onder grote belangstelling vond gistermiddag de oprichtingsvergadering plaats van de nieuwe Senioren Vereniging Dinteloord/Steenbergen (SVDS), een ‘afsplitsing’ van de Algemene Nederlandse Ouderenbond (ANBO), waarvan het bestuur zich in december besloot af te scheiden, uit onvrede over het financiële beleid van de landelijke organisatie.

,,Door het nieuwe beleid van het landelijke bestuur van de ANBO verloren wij de zeggenschap over onze contributie- en spaargelden. Nadat gesprekken met diverse ANBO-besturen zonder resultaat bleven, konden we niet anders dan een eigen organisatie op poten te zetten,’’ vertelt Jan Legierse, de kersverse voorzitter van SVSD.

,,Bij de nieuwe vereniging staan de wensen van de leden centraal. Wij voeren uit wat de leden willen. We zijn ook voornemens om de belangen van onze leden zo goed mogelijk te behartigen. Daartoe zijn we ook vertegenwoordigd bij het G.O.O.S. (Gemeentelijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen). Om landelijk sterker te staan hebben we ons aangesloten bij de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland (NbvON),’’ aldus Legierse.

Al vijfenzeventig leden hebben zich tot dusver bij de Senioren Vereniging Dinteloord/Steenbergen aangesloten. Het bestuur staat naar eigen zeggen ‘te trappelen om  activiteiten te organiseren’. Graag willen ze o.a. zanggroepen en muzikanten uitnodigen. Verder staan meerdere bingo’s en een Brabantse koffietafel op de planning.