“AH jeugdvoetbaltoernooi zit duidelijk de lift”

STEENBERGEN – Voor de dertiende maal werd op zaterdag 15 juni het Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbal Toernooi gehouden op de sportvelden aan de Seringenlaan. Voetballertjes in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar werden daarbij in verschillende poules verdeeld.

Teams uit alle delen van het land en vanuit België waren op het toernooi aanwezig. Maar liefst 69 ploegen streden om de overwinning. Wat opviel was dat dit jaar veel meer meisjes meededen dan de jaren daarvoor. De organisatie speelde daar op in. Om 15:00 uur ging de TV aan en konden de deelnemers naar de wedstrijd van de Oranje vrouwen tegen Kameroen kijken en er werden elftalposters uitgereikt.

Kabouterscheidsrechter

De jongste leeftijdscategorie speelden hun wedstrijden onder leiding van een echte kabouterscheidsrechter. Naast de spelplezier kon je ook al zien dat er spelertjes waren die aardig met een bal over weg konden.

Penalty’s brachten beslissing

In de eerste poule bij de jeugd onder 13 was het bijzonder spannend. Sportclub Feyenoord en RCL moesten het met penalty’s beslissen. Het team uit Leiderdorp trok na de 5 strafschoppen aan het langste eind en kon de wisselbeker mee naar huis nemen.

Spellen

Naast de vele wedstrijden konden de deelnemers zich ook meten met verschillende spellen zoals; stropdas en snelheid schieten. En konden de kleintjes zich vermaken met een springkussen en konden de leiders het gewicht raden van een chocolade bal.

Complimenten

“We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. Er zijn al vele complimenten binnen gekomen”, blikt Tim van der Ree van de organisatie terug. 
Het was nog passen en meten in de week vooraf het toernooi. Enkele ploegen zagen af van deelname waarvoor vervanging gezocht moest worden. “Het is jammer, want het kost je veel tijd en energie. Maar het is ons gelukt”, aldus Van der Ree. Het positieve is dat er nu al clubs zijn die zich hebben opgegeven voor de 14de editie die op zaterdag 13 juni 2020 wordt gehouden. “Zoals het er nu uitziet, starten we met 15% meer teams”.

Eindstanden zijn terug te vinden op www.vvsteenbergen.nl
Tekst en foto’s: Mark Koenraadt ©
Door: Mark Koenraadt