Agenda WijZijn Steenbergen vol ‘coronaproof’ activiteiten

Steenbergen – “Binnen alle coronabeperkingen toch naar de mogelijkheden zoeken”, voor die opdracht staat Tonnie Joxhorst van WijZijn Steenbergen. Wekelijks organiseert zij met behulp van diverse vrijwilligers, collega’s en andere organisaties uiteenlopende activiteiten binnen de gehele gemeente Steenbergen.

Doet u mee?

Middels deze activiteiten hopen ze mensen in beweging te houden, gezelligheid te creëren en personen te verbinden. Tonnie Joxhorst: “Dit is juist nu heel erg belangrijk. Een ieder die hier behoefte aan heeft mag aansluiten. Ongeacht leeftijd of mobiliteit.’’
Doordat de Plusbus niet meer rijdt en mensen voorzichtiger zijn geworden met sociale contacten is het een uitdaging om alle deelnemers te behouden. ‘‘Enorm zonde, want alles wat we organiseren is geheel ‘coronaproof’. We maken waar nodig gebruik van handschoentjes, mondkapjes en houden afstand. Deelnemers koppelen terug dat ze zich veilig voelen”, vertelt Tonnie Joxhorst.

Samen eten, kaarten, bewegen

“De activiteiten zijn zeer uiteenlopend: dans, Tai Chi, kaarten, bingo, sjoelen, samen eten, wandelen. In alle kernen vinden een aantal activiteiten plaats. Mocht er interesse zijn om aan te sluiten dan kan men het beste telefonisch contact opnemen met WijZijn Steenbergen. Daarnaast staan we altijd open voor nieuwe ideeën.” Voor meer informatie over de verschillende activiteiten: 0167-750850 of tonnie.joxhorst@wijzijntraversegroep.nl.

Buurtbemiddeling Steenbergen

Een ander succesvol project van WijZijn Steenbergen is het ‘Buurtbemiddeling Steenbergen’. Tonnie Joxhorst doet hiervoor graag een oproep: “Beter een goede buur dan een verre vriend’, is niet voor niets het gezegde. Het kan heel vervelend zijn om in een conflictsituatie te leven met buren. Opgeleide buurtbemiddelaars bemiddelen onpartijdig tussen de buurtbewoners. Het doel is om met beide partijen afspraken te kunnen maken voor de toekomst. Ook kun je bij ons terecht voor het inwinnen van advies. Als buurtbemiddelaar sta je voor grote, maar mooie, uitdagingen. We zoeken nog nieuwe buurtbemiddelaars die hier hun steentje aan bij willen dragen.”
Voor meer informatie: 06 58 99 03 83 of buurtbemiddelingsteenbergen@wijzijntraversegroep.nl.

Door: Michelle Douw