Afwisselend programma Open Monumentendagen

STEENBERGEN – In het kader van het landelijke Open Monumenten-weekend zaterdag 13 september zowel de Gummaruskerk als de hervormde kerk van 11.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. In de hervormde kerk zullen Leo Hulshof en Han Leune voortdurend het 340 jaar oude en pas gerestaureerde orgel bespelen. Ook zijn er op beide locaties oude foto’s van Steenbergen te bekijken, afkomstig uit het archief van Ad van de Par.

Morgen, zondag 14 september, draagt ook de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen haar steentje bij aan de Open Monumentendagen. Belangstellenden kunnen dan van 10.00 tot 16.00 uur gratis terecht in het onderkomen van deze vrijwilligersorganisatie aan het Doornedijkje 50, waar tal van Steenbergse bodemvondsten te bezichtigen zijn en de medewerkers graag vertellen over hun werkzaamheden.

In het Nieuw-Vossemeerse A.M. de Jongmuseum zijn zondag een korte film en foto’s te bewonderen over de tram die vroeger in het dorp reed en ook de expositie over George van Raemdonck valt nog te bezoeken.

Van 15.00 tot 15.30 uur staan op het Benedensas een aantal oldtimers te pronken en wie erop uit wil, kan via http://www.gemeente-steenbergen.nl ook drie verschillende fietsroutes downloaden, die voeren langs monumenten in Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord. Laatstgenoemde activiteiten sluiten aan bij het thema ‘Op reis’ dat dit jaar aan het Monumenten-weekend is gekoppeld.

In Kruisland is vandaag en morgen van 11.00 tot 17.00 uur ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel (in de voormalige, monumentale kerk op de Markt) geopend.