Afvalstoffenheffing in Steenbergen nog niet hoog genoeg?

Toon van Drunen, Steenbergen: "Wethouder Knook kon, in de Steenbergse Courant van vrijdag 7 juni jl., ons melden dat de afvalstoffenheffing met 30,- euro omhoog zal gaan voor iedere inwoner. Hij zei daarbij dat de gemeente ook onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden om de recente heffing te herzien of te herstellen. Om te gaan kijken, wat hij daarna noemde, of de lastendruk in Steenbergen hoger ligt dan in andere gemeenten hoeft hij alleen maar een artikel uit BNdeStem op te duiken van 7 augustus 2018.
Veel Steenbergenaren hebben dat ‘uitgeknipt’ weet ik. Daarin  staat dat Steenbergen in 2018 de hoogste afvalstoffenheffing had van West-Brabant,  namelijk  338,- of 320,- euro en dat dan Breda daar nog onder komt met 300,96.
Steenbergen komt dus straks op eenzame hoogte van zo’n 368,- of 350,- euro. Kan dit hoogterecord misschien in het Guinness Book of Records?
Toch was ons beloofd met het nieuwe systeem: zelf scheiden en restafval zelf wegbrengen, alleen papier, plastic en gft wordt nog opgehaald, dat de afvalstoffenheffing daardoor toch lager zou worden??
Het is toch allemaal niet meer te volgen?"

Ingezonden mopper onder verantwoording van de inzender