Afsluiting Rietveen voor doorgaand verkeer

STEENBERGEN – Onder een stralend zonnetje heeft wethouder Wilma Baartmans samen met een bewoner van het Rietveen, Peter Prins, een tweetal gele blokken geplaatst om het Rietveen voor doorgaand verkeer af te sluiten.

Burgerinitiatief

Een bewoner van het Rietveen, Peter Prins, is al een tijd bezig om de verkeerssituatie van het Rietveen verkeersveiliger te maken. “Veel doorgaand verkeer rijdt veel te hard en veroorzaakt gevaarlijke situaties” aldus Peter. Hij heeft vorig jaar een enquête gehouden onder de bewoners van het Rietveen. Men kon kiezen uit een aantal alternatieven. “De gemeente heeft besloten om de variant ‘afsluiten aan de zijde van het Kwartier’, gekozen door de meeste bewoners, uit te voeren als proef voor een half jaar” vertelde Wilma Baartmans aan de aanwezige bewoners.

De wethouder vond dit een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief. “Helaas heeft het door allerlei oorzaken wat langer geduurd dan was gepland, maar eindelijk wordt er nu wat gedaan” memoreerde zei. Zij bracht een toast uit op deze proef.

Niet iedereen tevreden

Een aantal bewoners van het Kwartier, met name van de woningen die rondom de toegang naar het Rietveen wonen, waren ook aanwezig, Zij waren niet erg gelukkig met de afsluiting. “Waarom zijn wij er niet eerder bij betrokken? En waar moeten wij en onze visite nu parkeren?” werd er door een bewoner gevraagd. “Er kan nu een gevaarlijke situatie ontstaan op het Kwartier als iedereen hier nu gaat parkeren” stelde een andere bewoner. “Het was misschien beter geweest om de afsluiting wat naar achteren te leggen zodat de eerste parkeerplaatsen gebruikt kunnen worden ook door de bewoners en visite van het Kwartier” stelde men.

De wethouder gaf aan dat als er wat is, dit door te geven aan de gemeente. “Over een half jaar wordt de maatregel geëvalueerd en dan bekijken wij of de afsluiting definitief wordt” aldus de wethouder.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl