Afscheid van vertrekkende en installatie van nieuwe wethouders

STEENBERGEN – Cors Zijlmans (Gewoon Lokaal!), Petra Lepolder (VVD), Vincent van den Bosch (D66) en Cor van Geel zijn vanavond officieel gekozen en geïnstalleerd als wethouders van de gemeente Steenbergen. Van drie van hun voorgangers – Leo Heijmans (D66), Bert van Kesteren (Steenbergen Anders) en Miriam Termeer (VVD) – werd afscheid genomen.

Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis, nadat de coalitie haar ‘regeerakkoord’ had aangeboden. Uit de stemrondes over de wethouders die daarop volgde, die weliswaar schriftelijk en zodoende wettelijk verplicht geheim verliep, bleek dat Volkspartij en PvdA de kandidatuur van het kwartet niet steun(d)en.

Zijlmans, Lepolder, Van den Bosch en Van Geel hoefden zich over hun benoeming echter geen zorgen te maken, aangezien zij meer dan genoeg medestanders in de politieke arena hebben. Waarnemend burgemeester Vos sprak het vertrouwen uit in de samenwerking met de nieuwe dagelijks bestuurders. ,,Ik ben ervan overtuigd dat u op uitstekend wijze inhoud zult gaan geven aan deze functie, in het belang van alle kernen in de mooie gemeente Steenbergen.’’

'De kracht van vier compleet verschillende karakters'

Aansluitend richtte hij het woord tot Heijmans, Van Kesteren en Termeer. De ‘oude’ collegeleden, inclusief Van Geel, waren volgens Vos vier compleet verschillende karakters, ieder met hun eigen kwaliteiten. ,,Waarschijnlijk was dat juist de kracht, samen met de bereidheid om elkaar te helpen en elkaar wat te gunnen.''

,,Ik heb jullie leren kennen op 23 december, een lastige dag voor Steenbergen. In onze eerste vergadering, op 24 december, was het ijs binnen minuten gebroken en wisten we elkaar te vinden in een prettige werkwijze. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt en veel gerealiseerd.’’ Voor dat alles bedankte hij hen niet alleen met mooie woorden, maar ook met bloemen en een beeldje.

Ook vanuit de raad werd de loftrompet gestoken over de vertrekkende wethouders, die woensdag 30 april ook nog een ‘publiekelijk’ afscheid krijgen aangeboden, van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis.