Afscheid juf Jeanne Verbeek van Zonnebergschool in Kruisland

KRUISLAND – ‘Komt Willem-Alexander hier langs of zo?’ vroeg een voorbijganger zich af. Het honderden meters lange lint van kinderen in de Molenstraat deed inderdaad vermoeden dat er iets bijzonders ging gebeuren.

Niets was minder waar, want de leerlingen van de Zonnebergschool stonden vanmorgen vroeg te wachten op ‘juf’ Jeanne Verbeek-Kerstens, die vandaag na 43 jaar afscheid neemt en zich duidelijk de koning(in) te rijk voelde dankzij het eerbetoon dat haar ten deel viel.

De 64-jarige Kruislandse werd thuis opgehaald met een sjieke auto en te voet begeleid door haar eigen groep 7. Alle overige scholieren vormden dus een erehaag op weg naar school, waar zij op het plein nogmaals enthousiast werd onthaald en – onder muzikale leiding van collega-leerkracht Mario von Bannisseht uit Steenbergen – een speciaal afscheidslied klonk.

Dat was allemaal nog maar het begin van een uitgebreid feestprogramma, dat vanmiddag eindigt met een receptie voor ‘juf’ Jeanne, die gedurende haar lange onderwijsloopbaan altijd in Kruisland voor de klas heeft gestaan. Eerst op de Maria Goretti, vervolgens op de Zonnebergschool.