Adventsconcert ‘Woord ons gegeven’ van Koorgroep Welberg

STEENBERGEN/WELBERG – De ‘Koorgroep Welberg’ treedt op zondag 30 november vanaf 14.30 uur weer aan voor haar jaarlijkse adventsconcert. Voor de vierde achtereenvolgende keer, maar voor het eerst in de Nederlands Hervormde Kerk, aan het Kerkplein in Steenbergen. Een noodgedwongen verhuizing, want de deuren van de thuisbasis van de koorgroep, de Corneliuskerk in Welberg, gingen afgelopen zaterdag voorgoed op slot. 

Het zal even wennen zijn voor de leden van het koor die onaangenaam verrast waren door het nieuws dat de kerk nog voor hun concert zou sluiten. Desalniettemin wordt met vertrouwen uitgezien naar het optreden op de nieuwe locatie. ,,Toen eenmaal vaststond dat ‘onze’ Corneliuskerk ging sluiten, zijn we op zoek gegaan naar een andere plek,” vertelt Rien van Broekhoven, woordvoerder van de koorgroep. ,,Dat viel niet mee, want de sfeer en de akoestiek moesten wel goed zijn. Gelukkig kwamen we toch al snel bij de Nederlands Hervormde kerk terecht, die aan deze criteria helemaal voldoet.”

Zang, muziek en poëzie

Het concert met als titel ‘Woord ons gegeven’ wordt muzikaal begeleid door het strijkensemble ‘Divertimento’. De koorgroep bestaat uit leden van het (voormalige) herenkoor van de Corneliuskerk, aangevuld met een aantal projectzangers. De leiding berust bij dirigent Martien van Gaans. Sopraan Marlotte van ’t Hoff treedt op als soliste.

Op het programma staan traditionele adventsgezangen en muziek van onder andere Bach, Gounod, Franck en Sibelius. Ook met de voordracht van poëzie wordt uitdrukking gegeven aan de verwachting van de geboorte van Jezus. Bij de opening van het concert treden de solistes Carolien Hulshof (viool), Dianne Proost-Tange en Sylvia van Zetten (beiden blokfluit) op.

Vrijwillige bijdrage

Een toegangsprijs wordt niet gerekend, maar de aanwezige bezoekers krijgen de gelegenheid om na afloop van het concert hun waardering uit te drukken in een vrijwillige bijdrage om de onkosten te dekken.

Mensen die al bij voorbaat het adventsconcert willen steunen, kunnen een donatie overmaken op bankrekening NL38 RABO 0184169585 t.n.v. M. van Broekhoven, onder vermelding van ‘Koorgroep Welberg’.