Adventsconcert Koorgroep Welberg verrast toehoorders

STEENBERGEN – Bezoekers die niet eerder in aanraking kwamen met Koorgroep Welberg waren afgelopen zondagmiddag aangenaam verrast door de kwaliteit van het adventsconcert dat in de Nederlands Hervormde Kerk werd gegeven. Het 21 leden tellende projectkoor onder leiding van Martien van Gaans bracht liederen van onder meer Bach en Händel en ook werd een eerbetoon gebracht aan de 250 jaar geleden gestorven Georg Telemann, een grootheid uit tijd van barokmuziek.

De repetities van het projectkoor, dat al sinds de zomer zwoegde op de werken die tijdens het adventsconcert werden gebracht, hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Wat ten gehore werd gebracht oogstte na afloop van het concert terechte lof. De muzikale inbreng van kamerorkest Divertimento ondersteunde daarbij het concert op passende wijze. Lectrice Janny Broos las stevige adventsteksten voor en ‘lyrisch dramatisch’ sopraan Annet de Ruyter zong de aria ‘Süsser Trost, Mein Jesu kömmt’ van Bach.

Na afloop van het concert was er een speciaal dankwoord voor Leo Hulshof, die niet alleen het klavecimbel bespeelde, maar ook de organisatie van het adventsconcert voor zijn rekening had genomen. Het warme applaus van de veeltallige bezoekers illustreerde de waardering die zangers en musici kregen.

Het projectkoor bestaat uit: Ton Aarts, Piet Bakx, André van Beers, Rob Beumer, Ad Consemulder, Irma Deurwater, José de Groen, Bert Hornman, Lian Jonk, Leo Kraaybeek, Piet van Lier, Els van Oers, Ben Peeters, Janny Sandee, Henk Schoonen, Jan Timmers, Julia de Vos, Walter Vos, Will Vos, Sonja van der Wegen en zr. Monique Wouters.

Foto’s: Peet Dalmeijer ©Steenbergse Courant