Adriaan van Herwijnen verovert de jeugdtitel bij TCS

STEENBERGEN – Tevreden keek voorzitter Paul Kil aan het einde van de clubkampioenschappen jeugd bij  T.C.S. terug. Hij constateerde dat de onderlinge verschillen bij de jeugd erg klein zijn en dat dit zorgde voor een mooie en zeker spannende strijd. Het aantal vier- en vijfsetters was dan ook groter dan verwacht, maar doordat alles op rolletjes liep kon het tijdschema precies gehandhaafd worden.

En de strijd verliep inderdaad zeer spannend. Met zeker vijf jeugdleden die titelkandidaat waren. Drie ervan startten sterk. Jelle Kraak (titelhouder), Adriaan van Herwijnen en Justin de Bruijn kwamen de eerste ronde goed door. Een ronde later slaagden ook Tygo van de Par en Thijs Reijns erin om zich in de titelstrijd te mengen. Een belangrijke beslissing viel in de derde ronde. Met nipt verschil, 11-9 11-13 11-5 7-11 en 11-6 slaagde Adriaan Herwijnen er toen in om Tygo van de Par te verslaan en daardoor werd hij de belangrijkste kandidaat voor de titel.
Jelle Kraak bleek deze dag helemaal uit vorm, maar speelde tegen weer Tygo van de Par juist zeer sterk. Toch bleek Adriaan van Herwijnen uiteindelijk deze dag de sterkste. Hij won al zijn wedstrijden en legde voor de eerste keer beslag op de titel.
Daarna moest de voorzitter aan het werk want liefst drie spelers eindigden gelijk op de  tweede plaats. Telling van de games leverde als resultaat ook al een gelijke stand van 4-4 op. Pas bij de puntentelling kwam er verschil. Tweede werd Thijs Reijns met 81-72 punten, derde Tygo van de Par met 76-76 en vierde Justin de Bruijn met een score van 67-76.
Na afloop van de felle strijd konden de kregen de spelers nog een maaltijd aangeboden. Daarin werd uitgebreid op het resultaat terug gekeken. Voorzitter Paul Kil prees hen om hun goede spel en vooral de onderlinge sportiviteit.

Foto: In het witte shirt speelt Adriaan van Herwijnen de nieuwe jeugdclubkampioen van TCS. (foto TCS)