Activiteitenweek en Zwemvierdaagse in De Meermin

STEENBERGEN – In zwembad De Meermin, bezig aan z’n vijftigste seizoen, staat vanaf vandaag de jaarlijkse activiteitenweek op het programma. Heel de week kunnen jong en oud ook meedoen aan de Zwemvierdaagse.

Het programma van de activiteitenweek begint vandaag (van 14.00 tot 16.00 uur) met een knutselmiddag. Morgen zijn er, wederom van twee tot vier, verschillende sport- en waterspellen te beleven en woensdag van 14.00 tot 16.30 uur wordt het evenement ‘Blij dat ik drijf’ gehouden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn voor degenen die het snelst van de glijbaan bij de bel weten te komen, maar ook voor de deelnemers die zich het origineelst hebben uitgedost.

Donderdag is er, van 14.00 tot 16.00 uur, een Zwemloop en ’s avonds van 19.00 tot 21.00 uur kunnen de kinderen zich uitleven tijdens een discofeest in het water. Vrijdag vindt, van 14.00 tot 16.00 uur, het Mysteriespel plaats en zondag 30 augustus voltrekt zich in het openluchtbad de Zesmin, een zes uur durende zwemmarathon (van 11.00 tot 17.00 uur) voor teams. De kosten hiervoor bedragen 55,55 euro per ploeg. Voor alle overige activiteiten geldt een tarief van 3 euro p.p.

Zwemvierdaagse voor het goede doel

Opgeven kan bij de kassa van het zwembad, waar deze week dus ook de Zwemvierdaagse wordt gehouden en die staat dit jaar in het teken van ‘sponsorzwemmen’, wat betekent dat de opbrengst is bestemd voor het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun. Deze stichting steunt hiermee op haar beurt de goede doelen van de Roparun.

Via www.dikendunroparun.nl zijn sponsorformulieren te downloaden, waarop de deelnemers de bedragen kunnen invullen die zij van familie, vrienden en bekenden krijgen voor hun prestatie(s) tijdens de Zwemvierdaagse.

Wie vier van de vijf avonden komt zwemmen, tussen 18.00 en 20.00 uur, ontvangt vrijdagavond een medaille. Dan worden ook de uitslagen bekendgemaakt van Blij dat ik drijf, de Zwemloop en het Mysteriespel. Meedoen aan de Zwemvierdaagse kost 6,05 euro voor volwassenen en 5,55 euro voor kinderen.

Voor nadere informatie en aanmelding: 0167-563722, www.zwembadaquadintel-meermin.nl