Activiteitenweek De Meermin plezierig van start gegaan

STEENBERGEN – Gistermiddag namen 33 kinderen deel aan het eerste onderdeel van de activiteitenweek van zwembad De Meermin. Dat was een knutselmiddag waarin de deelnemers naar hartenlust hun creativiteit konden botvieren. Gisteravond gingen 143 deelnemers van start in de zwemvierdaagse van het Steenbergse Zwembad.

“Een aardig aantal zwemlustigen”, vindt badchef Leo Holierhoek. Hij vermoedt dat het aantal deelnemers vanavond nog zal oplopen en rekent op een kleine 180 deelnemers. “De opbrengst van de zwemvierdaagse is bestemd voor de groep vrijwilligers die aandacht vragen voor de ziekte van Huntington. Dit is een landelijk initiatief, waarbij ook vrijwilligers uit Steenbergen actief zijn. In deze plaats is Janneke Rooms uit de Oudlandsestraat de contactpersoon”, vertelt de badchef. “De bedoeling is dat er in Nederland vier miljoen euro bij elkaar wordt gesprokkeld. Daarmee kan het onderzoek naar deze ziekte worden gefinancierd. Elke euro opbrengst bij de zwemvierdaagse van de Meermin gaat naar dit goede doel. We houden hiervoor ook een loterij”.

Nog meer activiteiten

Deze week zijn er dus nog meer activiteiten in De Meermin. Zo wordt woensdagmiddag het waterspektakel ‘Blij dat ik drijf’ gehouden. Hierbij moeten de deelnemers met een drijfmiddel op de glijbaan starten en vervolgens proberen ze om zo snel mogelijk de bel te bereiken. Voor de snelste afdalers en de origineelst geklede deelnemers zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Zwemloop en Disco

Donderdagmiddag wordt tussen 14:00 en 16:00 uur de ‘Zwemloop’ gehouden. Hierbij leggen de deelnemers in sport- of zwemkleding in een zo kort mogelijke tijd een parcours af door te lopen en te zwemmen. Donderdagavond is het tussen 19:00 en 20:30 uur disco, waarbij de liefhebbers zich in het water kunnen uitleven, terwijl een dj voor spetterende muziek zorgt.

Mysteriespel

Vrijdagmiddag wordt tussen 14:00 en 16:00 uur Mysteriespel gespeeld, een spannend zoekspel voor jong en oud. Vrijdagavond om 20:00 uur vindt de medaille uitreiking plaats van de zwemvierdaagse. Dan wordt ook de uitslag van Blij dat ik Drijf, de Zwemloop en het Mysteriespel bekend gemaakt.

Foto’s: gistermiddag was het knutselen geblazen in De Meermin. Het was de start van de activiteitenweek.
Fotografie: Thomas Weezenbeek ©2018