Activiteiten voor jong en oud in De Stelle

DE HEEN – Er staat de komende tijd weer veel te gebeuren in het Heense dorpshuis De Stelle, met om te beginnen een Zwarte Pietenmiddag op zondag 27 november. Ook staan er een pubquiz en een winterkamp voor de jeugd op het programma.

Deze activiteit wordt verzorgd door Lieve van Koppen van Pipo Gym (voor peuters van 2 tot 4 jaar, m.i.v. vrijdag 6 januari in ’t Cromwiel). Aan de Zwarte Pietenmiddag, met muziek en spelletjes in stijl van het Sinterklaasfeest, kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen. Van tevoren aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. De kids mogen bovendien hun schoentje zetten in De Stelle, waar zij in de week daarop dan een cadeautje mogen komen ophalen. Tijdens de Zwarte Pietenmiddag is ook Ut Heensche Hoekske, de kringloopwinkel van het dorpshuis, geopend.

Pubquiz

Op vrijdag 9 december valt er weer heel wat anders te beleven in De Stelle, waar dan vanaf 19.30 uur een Pubquiz wordt gehouden door SportparkUitje.nl. Teams van twee t/m vijf personen kunnen zich hiervoor nog aanmelden aan de bar of via martijn.hagens@gmail.com. De inschrijfkosten bedragen 10 euro per team.

Winterkamp voor de jeugd

Op 17 en 18 december is het de beurt aan de jeugd van 6 t/m 16 jaar om zich te gaan vermaken het gemeenschapshuis, waar dan een winterkamp plaatsvindt en de deelnemers vanaf 10 jaar een nachtje mogen blijven slapen. Het geld voor deze activiteit, bijna 600 euro, verdiende een aantal jongeren afgelopen zomer zelf bij elkaar met het feest ‘De Heen aan zee’. De initiatiefnemers van het winterkamp zijn Emma van der Graaff, Carlo van Oijen en Owen Castenmiller. Zij zijn nog bezig met de invulling van het programma en staan open voor suggesties vanuit de jeugd. Voor nadere informatie hieromtrent: www.dorpshuisdestelle.nl

Carnaval

Ook kijken de beheerders Sacha Smit en Astrid van Elzakker al vooruit naar carnaval 2017. Het grote feest en de prijsuitreiking van de optocht zullen zich dan weer in de lood van de familie Van Trier tegenover De Stelle gaan voltrekken, met muziek van Metro Drive In Show (dj Ton Peeters) maar ook van JS en dj Boyd. Ook de achterzaal van het dorpshuis wordt echter opengesteld, voor iedereen die een iets rustiger plekje zoekt, waarbij met name aan ouders met kleine kinderen is gedacht. Na de optocht kunnen de bezoekers hier bovendien genieten van een optreden van Anita & Ed.

Ouderen

Jammer vinden het de beide beheerders het overigens dat de stichting Ouderen De Heen niet langer gebruik wenst te maken van De Stelle. ,,Alle ouderen blijven niettemin van harte welkom bij ons, om op dinsdagmiddag van één uur tot half vijf lekker koffie te komen drinken, een praatje te maken, boeken te ruilen in Ut Heensche Hoekske, te biljarten of te kaarten,’’ aldus Sacha en Astrid. ,,En tot 1 januari blijven de consumptieprijzen gelijk aan wat zij gewend waren.’’