Activiteiten bij Kakelbont

DINTELOORD – Bij Hoeve Kakelbont kan eenieder die dat wil vandaag – zaterdag 3 oktober – appels komen plukken in de boomgaard die grenst aan de zorginstelling. De Appelplukdag duurt van 11.00 tot 16.00 uur, de Jonagolds mogen voor een euro per kilo mee naar huis worden genomen.

Daarnaast zijn belangstellenden van harte welkom in de brasserie van Kakelbont, om iets lekkers te nuttigen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de dagbestedingstrajecten van de zorghoeve, waar kinderen zich bovendien lekker kunnen uitleven in de beleef- en speeltuin.  

Kun je kleuren ook horen?

Ook zondag 4 oktober staat er een speciale activiteit op het programma bij Kakelbont (Boompjesdijk 11), te weten ‘Van Gogh bij de boer’: een interactieve geluidsvoorstelling, aangeboden vanuit ZLTO, waarbij het publiek op een andere manier naar het werk van de wereldberoemde Nederlandse schilder gaat kijken.

Het ‘Oor van Van Gogh’ gaat samen met de bezoekers uitvinden of je kleuren ook kunt horen en of die dan voor iedereen hetzelfde klinken. De gratis toegankelijke voorstellingen – met name ook leuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd – beginnen om 11.00 en om 14.00 uur en duren twintig minuten. Ook zondag zijn de brasserie en de speeltuin geopend.