Actiegroep: “College van b en w stevent af op Mega Bestuurlijke Blunder”

DINTELOORD – Aanstaande woensdag 13 maart wordt tijdens een oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad opnieuw gesproken over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om het bedrijf toestemming te geven voor het plaatsen van 4 windturbines met een hoogte van 215 meter aan de Karolinadijk. Volgens de werkgroep en de actiegroep die hier tegen zijn is dit een “Mega bestuurlijke blunder”. Beide groepen hebben besloten om nu samen op te trekken tegen dit voornemen.

Ze roepen in een pamflet, dat volgende week in Dinteloord wordt verspreid, inwoners van Dinteloord en omgeving op om naar het gemeentehuis te komen en “te helpen om dit plan te stoppen. Dit wordt anders een blunder die het woon- en leefklimaat in Dinteloord voor altijd zal verzieken”, aldus de groeperingen ‘Dinteloord tegen MEGAmolens’ en ‘Behoud leefbaarheid Dinteloord’.

Alle Dinteloorders en omwonenden die het met hen eens zijn worden tevens gevraagd om een proteststem uit te brengen en dit in een emailberichtje te sturen naar: StopMEGAmolens@gmail.com.

Forse uithaal

Mede-actievoerder Arie van den Berg haalt fors uit naar het college en met name naar Gewoon Lokaal!. Hij geeft complimenten aan de Volkspartij die zich tegenstander van het voornemen toont. Het college krijgt een veeg uit de pan. “Het heeft er inmiddels alle schijn van dat het college de oren heeft laten hangen naar Innogy en dat Innogy nu de dienst uitmaakt. Het aanbod van de actiegroep wordt genegeerd en de bewoners hebben kennelijk niets te zeggen terwijl het hun woon- en leefomgeving betreft. Zij hebben het nakijken. Het college stevent met goedkeuring van de raad linea recta af op een mega bestuurlijke blunder waardoor zij de inwoners van Dinteloord voor altijd opzadelen met een volledig verziekte woon- en leefomgeving. Dat mag dus absoluut niet gebeuren.”.

Niet accepteren

“Dit is de reden dat beide groepen zich vanaf nu, samen met alle inwoners van Dinteloord, gaan inzetten om hun volksvertegenwoordigers kenbaar te maken dat zij dit niet alleen niet willen, maar dat zij zich grenzeloos in de steek gelaten voelen.

 Dit gaan wij niet accepteren en wij zullen vanaf nu alles doen en niets nalaten om deze ridicule plannen te stoppen”, aldus Van den Berg.

Afbeelding: Een impressie die ‘Dinteloord tegen MEGAmolens’ maakte en waarmee de groep wil aangeven dat de beoogde windturbines een enorme impact op de leefomgeving zullen hebben. ‘Vier Euromasten zo dicht bij het centrum’.