Acteur Nasrdin Dchar roept op: ‘Kom naar schouwburg De Maagd’

STEENBERGEN/BERGEN OP ZOOM – In schouwburg De Maagd staat donderdag 12 oktober de in Steenbergen geboren acteur Nasrdin Dchar op de planken. De Gouden Kalf-winnaar  brengt een solo-voorstelling over zijn vader en heeft een oproep aan de inwoners van de regio waar hij opgroeide.

Nasrdin bracht eerder een voorstelling over zijn moeder en nu is zijn vader aan de beurt. Hij speelt zichzelf en z'n pa in de voorstelling, die ook gaat over de verharding van de samenleving tegenover bijvoorbeeld moslims. Toen Dchar zijn Gouden Kalf won verwees hij ook al naar die maatschappelijke onrust en hij liet zich evenmin onbetuigd nadat een paar jaar terug in zijn geboorteplaats Steenbergen de spreekkoren landelijk nieuws werden.

Oproep

Toch is het geen harde, verwijtende voorstelling. Eerder ontroerend en autobiografisch. Het publiek krijgt wel hier en daar een spiegel voorgehouden maar dan op een wijze waar ze de acteur achteraf zelfs voor komen bedanken. Nasrdin is blij met de goede kritieken en reacties van bezoekers van zijn solo. Hij vindt het alleen jammer dat theaterzalen lang niet altijd vol zitten en hoopt vooral dat, juist in de stad waar hij naar het Mollerlyceum ging ooit, de opkomst groot is. Op zijn Facebookpagina schrijft de acteur: "Donderdag speel ik in Theater De Maagd en die kan nog best wat voller. Aangezien ik een geboren en getogen Steenbergenaar ben en in Bergen op Zoom op het Mollerlyceum Bergen op Zoom heb gezeten, zou ik het natuurlijk fantastisch vinden als het donderdag, net als afgelopen seizoen in theater de Kring in Roosendaal, een soort reunie wordt."

Kaarten bestellen? Dat kan hier.

Foto: Nasrdin Dchar