Achttal traint de lachspieren tijdens Nijmeegse 4daagse

Foto 1: Pastoor Hans van Geel uit Steenbergen feliciteerde het gezellige groepje van harte met de prestatie  op de Via Gladiola.

Foto 2: Boven v.l.n.r.: Marja Rijnders (Cuijk, 7e keer), José van Adrichem (7e keer), Ellen van der Minnen (7e keer), Diana Krebbekx (7e keer), Mattie van Eekelen (6e keer), Anja Ooms (6e keer); Voorste rij: links Anja Huismans (2e keer), rechts Corrie v Loon  (Wouw, 2e keer).

Foto 3: “Waarom zou je rennend door het leven gaan als het ook wandelend kan”, staat er achterop het t-shirt 2015 van de wandelende dames.

STEENBERGEN – Open een regenachtige dag als deze, kunnen we allemaal wel een zonnig plaatje gebruiken. En laat dat nu precies zijn wat José van Adrichem en haar zeven wandelvriendinnen te bieden hebben. Afgelopen vrijdag kwamen zij samen over de finish van de Vierdaagse van Nijmegen, voor sommigen van hen al voor de zevende keer op rij. De prestatie is minstens zo belangrijk als het plezier dat de vrouwen eraan beleven en dat spat er duidelijk vanaf op de foto’s die José naar deze courant stuurde. Zelfs Pastoor Hans van Geel bracht de dames een welgemeende felicitatie op de Via Gladiola.

Het plan werd acht jaar geleden geboren toen Marja Rijnders, beste vriendin van José, naar Cuijk verhuisde. Dat zou de vriendschap niet de kop kosten, besloot het duo, en dus ontstond het lumineuze idee om voortaan ieder jaar aan de nationale Vierdaagse mee te doen. José’s loopmaatje Diana Krebbekx was hier ook wel voor te porren en zodoende vertrokken zij in 2009 voor de eerste 4 keer 40 kilometer.

Speciaal t-shirt

Bij toeval ontmoetten zij tussen al die duizenden wandelaars Ellen van der Minnen en Mattie van Eekelen, twee tennisvriendinnen uit Steenbergen. Een latere editie liepen zij Anja Ooms bij de finish tegen het lijf en ook zij sloot zich het volgend jaar aan bij de wandelclub. Anja Huismans en Corrie van Loon namen in 2014 voor het eerst deel aan het evenement.

De dames lopen hun eigen tempo maar verzamelen zich ieder jaar op zes kilometer voor de finish zodat zij samen de gladiolen in ontvangst kunnen nemen. Ieder jaar gehuld in een speciaal t-shirt dat zij voor de Vierdaagse laten maken. Dit keer met op hun rug de opdruk: ‘Waarom zou je rennen door het leven als het ook wandelend kan?’. Het zal ze bij het passeren van mede-wandelaars vast en zeker de nodige positieve bijval opgeleverd hebben.

Fjoertoer

Na afloop van de 99e editie van de Vierdaagse van Nijmegen wachtte hen naast de felicitaties ook een lekker glaasje fris (of zo) waarmee zij proostten op het volgend jaar. Overigens zit het wandeljaar er nog niet op voor de dames want om het af te leren doen zij in september ook nog mee aan de Fjoertoer van Renesse.