“Achterom is’t kerremus” bij BC Vor Mekaor

STEENBERGEN – In aanloop naar het carnavalsfeest dat op het punt van beginnen staat, houdt BC Vor Mekaor ook dit jaar weer een kijkmiddag, waarbij iedereen welkom is om de nieuwe carnavalswagen van deze bouwclub te komen bewonderen. Dat kan morgen – zondag 18 januari – van 13.11 tot 16.11 uur, op het terrein aan de Prins Reinierstraat 2.

Het thema van de nieuwste creatie van BC Vor Mekaor laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De wagen is één grote attractie en het credo luidt dan ook ‘Gao j’ok meej naor de kermis?’ In het oog springen onder meer een draaimolen, botsauto’s, spookhuis en waarzegsters, maar ook touwtje trekken en ballen gooien ontbreken niet.

Vor Mekaor doet z’n naam zogezegd weer eer aan en of dat zou lukken was vorig jaar rond carnaval, toen de bouwclub 11 jaar bestond, nog maar de vraag. Maar liefst elf leden haakten om uiteenlopende redenen af. Het duurde echter niet lang of de teller stond alweer op 21 medewerkers. Genoeg om weer flink uit te kunnen pakken.

Het optochtseizoen begint voor BC Mekaor op 8 februari traditiegetrouw in De Heen. Op het programma staan verder de leutstoeten van Fijnaart, Heerle, Halsteren, Steenbergen, Kapellen en Eekeren. Voor het eerst doet de club ook mee aan de lichtjesoptocht in Zwammegat, oftewel Standdaarbuiten (zaterdag 14 februari), maar dan alleen met de aggregaatwagen. Het was nu nog iets te hoog gegrepen om heel het gerijke van lichtjes te voorzien.