Acht van Heshof ten bate van Roparun

STEENBERGEN – De Acht van Chaam is één van de bekendste wielercriteriums van ons land. De Acht van Heshof is een nieuw sportevenement, maar dan voor hardlopers, dat zondag 21 oktober voor het eerst in de Steenbergse binnenstad wordt gehouden.

De organisatie berust bij Sportshop Heshof en Roparunteam Door Dik & Dun.De initiatiefnemers hopen dat ook de Acht van Heshof zal uitgroeien tot een begrip én dat jong en oud zich massaal aan de start melden om ‘achtjes’ te rennen voor het goede doel. ,,We hebben veel positieve reacties en toezeggingen ontvangen, dus we verwachten dat het een mooi, sportief en vooral gezellig feestje wordt, voor zowel de deelnemers als het publiek,’’ aldus Jan Heshof. ,,Het is tegelijkertijd koopzondag in het winkelcentrum, we hebben dweilbandjes uitgenodigd om  muziek te komen maken, kortom wat wil een mens nog meer?’’

Inschrijven is mogelijk tot een kwartier voor aanvang. Het programma van de stratenloop begint om 13.30 uur met een kidsrun over 1.25 kilometer, oftewel één rondje. Start is voor de deur van de sportwinkel, waarna het parcours in de vorm van een acht de deelnemers voert over het parkeerterrein achter de Rabobank, de Fabrieksdijk, Westdam, Markt (halve lus), Oostdam, het Jacobspad naast de apotheek als echte kuitenbijter, Grote Kerkstraat, Markt (halve lus) en de Kaaistraat. De finishlijn is weer bij Heshof. Aan de ‘achterkant’ van het parcours wordt met dranghekken een loopbaan gerealiseerd. De Grote Kerkstraat en de Kaaistraat zijn die middag afgesloten voor het verkeer.

Om 14.00 uur klinkt het startschot voor de vijf en de tien kilometerloop, respectievelijk over vier en acht rondjes. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro voor de kidsrun en 4 euro voor de andere afstanden. De inkomsten gaan via Door Dik & Dun naar de stichting Roparun, die zich op tal van fronten inzet voor mensen met kanker.