Acht gemeenten in de regio pakken drugsdealers aan

STEENBERGEN – Wie op straat drugs dealt in de gemeenten: Steenbergen, Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Tholen en Woensdrecht loopt vanaf nu een verhoogd risico. Niet alleen strafrechtelijk politieoptreden maar ook het risico van een dwangsom van 5000 euro voor verkoop softdrugs en tot 7500 euro bij verkoop in combinatie met harddrugs. Deze bedragen gelden per overtreding.

Drugshandel veroorzaakt overlast geeft een onveilige sfeer. De betrokken gemeenten willen inwoners en ondernemers hiertegen beschermen. Het is belangrijk dat politie en gemeenten signalen krijgen als er gedeald wordt. Het melden van verdachte situaties blijft daarom belangrijk. Alleen samen kunnen we onze samenleving veiliger maken. Melden kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844 of bij spoed 112. Anoniem melden kan ook via de website van Meld Misdaad Anoniem en 0800-7000.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 5 februari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie