Aardig in de kijker gespeeld tijdens 50e verjaardag

STEENBERGEN – 5 december, 5 december, ja, dat is een mooie dag. Voor de kinderen zeker, want op de verjaardag van de Sint hoopten zij op leuke cadeaus. Ook voor Elly Huijsmans-Schoonen uit de Irisstraat was het een bijzondere dag.

Dit jaar werd ze op de kop af vijftig en dat mocht volgens echtgenoot Kees en hun vriendenclub niet ongemerkt voorbij gaan. De jarige werd verrast met een complete expositie in de voortuin. Tientallen foto’s uit de voorbije jaren werden aan de voorbijganger gepresenteerd. Ze hingen aan de droogmolen, op een publicatiebord, op het raam en waren niet te missen. “We gaan met onze vriendenclub vaak fietsen en regelmatig hebben we een vriendenweekendje. Dat is al jaren zo en daarbij worden natuurlijk foto’s gemaakt. Aangevuld met tal van andere foto’s die we van Elly hebben, is het een aardige tentoonstelling geworden”, vertelt Kees Huijsmans met een big smile.

De jarige zelf lijkt iets minder content. Zo in de belangstelling staan hoeft nu ook weer niet. En als je dan ook nog in de krant komt en op KijkopSteenbergen.nl dan sta je toch behoorlijk in de kijkerd. Niks mis mee, zo denkt haar wederhelft. Hij kan het grinniken niet laten. Nog even iets over de jarige: ze is in Elkerzee op ‘Midden Schouwen’ geboren. Verhuisde al op jonge leeftijd naar Halsteren en kwam 25 jaar geleden na haar trouwen in de Irisstraat te wonen. Ze werkt bij ATC in Heerle en zint op wraak. En echtgenoot Kees? Die is zich van geen kwaad bewust.