Afbeelding
zaterdag 7 december 2019, 15:00

Aardenburg – Sc Welberg 2 - 0

Met de wetenschap dat vijf vaste krachten van de selectie nog geblesseerd zijn – Martijn Hagens, jeugdspeler Martijn Gladdines en Antonie Smit (keeper zaterdag 2) waren de stand-ins die aantraden deze middag in en tegen Aardenburg – zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Op een voor beide partijen heel slecht veld speelde de wedstrijd zich af. De spelers van beide partijen lagen/gleden geregeld onderuit, van goed voetbal kon geen sprake zijn. Toch kwamen er kansjes voor Eric van Minderhout en Martijn Gladdines, die beide de bal niet op, maar naast het doel plaatsten. De thuisploeg probeerde met counters in het doelgebied van Welberg te komen, waar keeper Antonie Smit met enkele goede reddingen voorkwam dat Aardenburg op voorsprong zou komen. Toch net voor rust moest hij het antwoord schuldig blijven op een inzet van Aardenburg en scoorde zij, uit een counter de 1 – 0.

Spaarzame kansen

Na rust eenzelfde spelbeeld, twee hardwerkende ploegen die geen best voetbal op de slechte grasmat konden leggen, voor beide ploegen waren de kansen spaarzaam. Als er al een kansje gecreëerd kon worden greep de Aardenburgse keeper of de robuuste verdediging kordaat in om te voorkomen dat Welberg langszij kwam. Aardenburg  bleef volharden in het aanspelen van de aanvallers met lange ballen maar door goed keeperswerk van Antonie Smit, bleef de schade voor Welberg beperkt. Toch viel in de slotfase na weer zo’n counter de 2 – 0.  De Welberg doelman was kansloos op deze inzet. Dit werd ook de eindstand. De “man of the match” was Antonie Smit, daar was iedereen het wel over eens, helaas leverde dat geen punten op.

Uit naar Stampersgat

As zondag 8 december blijft Sc Welberg 1 dichter bij huis. In Stampersgat, spelen zij tegen de  Schutters 1 op het Andries sportpark hun wedstrijd. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Door: Theo Helmons