Aanvragen voor koninklijke onderscheidingen tot 1 augustus

STEENBERGEN – Gemeente Steenbergen laat weten dat inwoners of organisaties die vinden dat een mede gemeentegenoot in aanmerking moet komen voor een koninklijke onderscheiding een aanvraag hiervoor kunnen indienen. Dat moet echter wel vóór 1 augustus gebeuren.

Het proces van de aanvraag neemt de nodige maanden in beslag. “Ik kijk er altijd reikhalzend naar uit om deze onderscheidingen namens Zijne Majesteit te mogen uitreiken. Daarmee wordt benadrukt hoe waardevol de betreffende inwoners zijn voor onze gemeenschap”, zo laat burgemeester Ruud van den Belt weten. Hij nodigt iedereen uit om kandidaten voor te dragen: “Als burgemeester mag ik dit zelf niet doen, maar ik weet wel dat er in al onze kernen volop mensen zijn die zich langdurig en belangeloos hebben ingezet of dat nog steeds doen in het belang van onze samenleving. Vaak treden zulke mensen uit zichzelf niet op de voorgrond. Dus is het aan u allemaal om ze in het zonnetje te helpen zetten. Kijk nog eens goed om u heen, dan ziet u ze ‘vanzelf’. Ik vertrouw hierbij op uw medewerking, want: ere wie ere toekomt!”

Informatie

Benodigde informatie over het Nederlandse decoratiestelsel en hoe een lintje kan worden aangevraagd, inclusief het daarvoor benodigde formulier, is te vinden op www.lintjes.nl. Met vragen hierover kunnen belangstellenden terecht bij John Nijssen, kabinetschef van de burgemeester, via kabinet@gemeente-steenbergen.nl of telefoon (0167) 543 313.