Aanvragen openbare laadpaal voor elektrische voertuigen

STEENBERGEN – Particulieren en bedrijven die geen parkeerruimte op hun eigen terrein hebben kunnen vanaf heden, eenvoudig en kosteloos, een openbare laadpaal voor elektrische voertuigen aanvragen.

De aanvraag komt terecht bij Allego, een marktpartij in deze sector waarmee de gemeente Steenbergen een overeenkomst heeft gesloten om het gebruik van elektrische voertuigen verder te stimuleren.

Verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van de CO2-uitstoot zijn als doelstellingen opgenomen in de Duurzaamheidsnota van de gemeente en het Rijk heeft de ambitie om het aantal elektrische voertuigen tot 2020 tot minimaal 200.000 te laten toenemen. Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig, en vergroot derhalve de leefbaarheid en de gezondheid.

Het aantal zogenoemde e-rijders is de afgelopen tijd al behoorlijk toegenomen, ook in de gemeente Steenbergen, en daarmee groeit de behoefte aan openbare laadpalen.

Wie geen ruimte heeft voor een laadpaal op eigen terrein, kan nu dus een aanvraag voor zo’n openbare laadpaal indienen, die door Allego wordt beoordeeld. Als dit tot plaatsing leidt, wordt de voorziening geplaatst, beheerd en geëxploiteerd door het bedrijf. De gebruikers betalen alleen de kosten voor het opladen zelf.

Voor nadere informatie: https://gemeentewinkel.gemeente-steenbergen.nl/producten/openbaar_oplaadpunt_voor_elektrische_auto_aanvragen

Foto: www.elektrischeauto.nl