Aanrijding op Halsterseweg loopt heel goed af

STEENBERGEN – Vanochtend om 11:40 uur ontsnapte een motorrijder op de kruising Halsterseweg met de Stierenweg aan wat lelijke verwondingen had kunnen opleveren. Een automobilist voor hem stopte keurig bij het rode verkeerslicht en de motorrijder – inwoner van Steenbergen – ging een meter of dertig daarvoor op de rem. Zijn motor schoot echter door en ramde de voorganger vol.

Het bleef bij aanzienlijke schade aan voornamelijk de motor en achterzijde van de auto. De automobilist – een Frans sprekende heer – vertelde zich een ongeluk te zijn geschrokken. “Ik voelde een enorme dreun en hoorde een reuze klap. Gelukkig is er niemand gewond, al had het verkeerd kunnen aflopen”, zo liet de man geschrokken weten. De motorrijder wees op het lange remspoor dat op het wegdek te zien was. " Ik remde, maar mijn motor bleef gewoon doorglijden". Beide weggebruikers bleven echter rustig en werden meteen geholpen door een achteropkomende automobilist, die meteen de weg blokkeerde en het verkeer met zijn alarmlichten waarschuwde.

Heer in het verkeer

Bij een telefoontje naar de politie werd gemeld dat er geen team ter plaatse zou komen en dat de heren zelf e.e.a. moesten regelen. Daarbij kregen zij opnieuw hulp van de achteropkomende automobilist die hen een schadeformulier overhandigde. Een echte heer in het verkeer dus.

Later bleek er toch politie ter plaatse te komen en er wordt zelfs gezegd dat er een ziekenauto arriveerde.